Ziekenhuis in beweging Magazine #38 Januari - Maart 2023

Kliniek Sint-Jan: Nieuwe polikliniek in Brussel is klaar

Hospitals.be
Photo and visual Clinique Saint-Jean

Kliniek Sint-Jan: Nieuwe polikliniek in Brussel is klaar

Hospitals.be
Delen
Na 2 jaar is het eindelijk zover: de nieuwe polikliniek van Kliniek Sint-Jan in Brussel is in gebruik. Verspreid over de 7de, 8ste en 9de verdieping van de site Kruidtuin liggen de consultatieruimten voor maar liefst 23 verschillende specialiteiten. Er is een rechtstreekse ingang via de Asstraat 9-11 maar de polikliniek kan ook via de ingang aan de Kruidtuinlaan en route 770 worden bereikt.

"We willen inspelen op de socio-economische, klimaat- en personeelsuitdagingen en tegelijkertijd onze positie als modern, dynamisch ziekenhuis bevestigen

Photos Clinique Saint-Jean Brussels

Kliniek Sint-Jan

Om het bezoek van een patiënt zo vlot mogelijk te laten verlopen, werd ingezet op moderne technologieën. Via automaten en QR-codescanners kunnen patiënten zich zelfstandig aanmelden, betalen, hun weg in de polikliniek vinden en wordt de arts op de hoogte gebracht van hun aanwezigheid. Maar patiënten kunnen er ook voor kiezen om zelf naar het loket te gaan waar de medewerkers van de kliniek hen ontvangen.

"Doordat artsen van verschillende diensten beschikbaar zijn voor raadplegingen op één plek, kunnen patiënten meerdere consultaties na elkaar inplannen. Op die manier krijgen ze de kans om verschillende specialisten op dezelfde dag te zien en zetten we nog meer in op multidisciplinaire zorg", verklaart dr. Eva Provyn, medisch directeur a.i. in Kliniek Sint-Jan. Voor, na of tussen hun afspraken werd de mogelijkheid gecreëerd om iets te eten of drinken, te werken of te ontspannen in het centraal gelegen restaurant Atrium (op de 7de verdieping) waar ook het personeel van de kliniek welkom is.

Photos Clinique Saint-Jean Brussels

Toekomstgericht

Om de polikliniek zo toegankelijk mogelijk te maken, werd een nieuwe ingang in de Asstraat gebouwd van waaruit rechtstreeks naar de consultatieverdiepingen kan worden gegaan. Vanuit de vierde verdieping van de aangrenzende Interparking Kruidtuin zullen patiënten in de toekomst ook rechtstreeks de polikliniek kunnen bereiken. Brede liften, balies op correcte hoogte en gemakkelijke doorstroming voor mensen met beperkte mobiliteit moeten er eveneens voor zorgen dat de toegankelijkheid voor iedereen optimaal is.

De bouw van de polikliniek kadert in het strategisch plan SJ2024 waarmee Kliniek Sint-Jan investeert in innovatieve, kwalitatieve en toegankelijke zorg voor mensen die wonen en werken in Brussel. "We willen als kliniek mee evolueren en nog beter inspelen op de behoeften van patiënten én collega’s. Daarom zijn Brusselaars en pendelaars welkom in deze nieuwe, moderne polikliniek voor een volledig en geïntegreerd zorgaanbod waarbij we onze medische expertise en behandelingen ondersteunen met geavanceerde technieken", aldus Alexandre Deschuymere, CEO van Kliniek Sint-Jan.

"We willen er zijn voor elke patiënt en onze zorg op hen afstemmen. Daarnaast is het belangrijk dat onze 180 medische en paramedische experten zich hier goed voelen en we nieuwe zorgprofessionals kunnen aantrekken."

Nog meer moderniseringen

Samen met de bouw van de polikliniek werden de voorbije jaren al verschillende afdelingen op de 3 sites van Kliniek Sint-Jan uitgebreid of gemoderniseerd. Zo werden eerder de afdelingen radiotherapie en palliatieve zorgen aan de Kruidtuinlaan in een nieuw jasje gestoken. In september openden de gemoderniseerde afdelingen acute psychiatrie daar ook hun deuren. Op de site Middaglijn werd de afdeling kinderpsychiatrie 'Domino' vernieuwd. Momenteel werkt men daar volop aan de infrastructuur van de afdelingen revalidatie en psychogeriatrie, die dit voorjaar klaar zullen zijn.

    Door in te schrijven op de nieuwsbrief gaat u akkoord met het ontvangen van informatie van Hospitals.be

    Inscrivez-vous à la Newsletter pour recevoir les actualités Hospitals.be