HOPE 2024 Exchange Program

HOPE Exchange Program 2024

De Europese ziekenhuisfederatie HOPE opent de 2024-editie van haar uitwisselingsprogramma voor zorgprofessionals.

HOPE EXCHANGE PROGRAM 2024

13/05/2024 - 09/06/2024

illustration isométrique représentant un échange européen entre des professionnels de la santé et les pays européens

HOPE Exchange Program 2024, en résumé

Le programme d'échange organisé par la Fédération européenne des hôpitaux et de la santé HOPE Het doel van dit uitwisselingsprogramma is het bevorderen van een beter begrip van de werking van gezondheids- en ziekenhuissystemen binnen de Europese Unie en naburige landen, door samenwerking en uitwisseling van beste praktijken te vergemakkelijken.

Le programme d'échange HOPE propose une période de formation de 4 semaines destinée aux gestionnaires et autres professionnels ayant des responsabilités en gestion.

Ils doivent travailler dans des hôpitaux et des établissements de santé, avoir une expérience adéquate dans leur profession avec un minimum de trois ans d'expérience, et maîtriser la langue acceptée par le pays d'accueil.

HOPE, de Europese Federatie van Ziekenhuizen en Gezondheid

La Fédération européenne des hôpitaux et de la santé HOPE est l'organisation qui regroupe les associations nationales d'hôpitaux publics et privés ainsi que des organisations nationales propriétaires d'hôpitaux et de services de santé.

Missies en statuten van HOPE

De missie van HOPE en de partnerverenigingen is om de belangen van ziekenhuizen te verdedigen bij Europese instellingen en uitwisselingen en vergelijkingen tussen landen te bevorderen op het gebied van de organisatie en werking van ziekenhuizen en gezondheidsdiensten.

HOPE 2024 Overzicht van het uitwisselingsprogramma

Geschiedenis en basis van het uitwisselingsprogramma

Promoten van uitwisseling van kennis en expertise

Een van de belangrijkste doelstellingen van HOPE - European Federation of Hospitals and Healthcare, is het bevorderen van de uitwisseling van kennis en expertise binnen de Europese Unie en het bieden van mogelijkheden voor gezondheidsprofessionals om opleidingen te volgen en ervaring op te doen binnen deze Europese context.

In 1981 richtte het Uitwisselingsprogramma zich alleen op ziekenhuispersoneel, maar is nu ook opengesteld voor andere gezondheidsprofessionals. Sommige deelnemende landen ontvangen nu professionals van niet-ziekenhuisinstellingen.

Samenwerking en uitwisseling van beste praktijken

Het doel van dit uitwisselingsprogramma is het bevorderen van een beter begrip van de werking van gezondheids- en ziekenhuissystemen binnen de Europese Unie en naburige landen, door samenwerking en uitwisseling van beste praktijken te vergemakkelijken.

Hospitals.be - Belgische Vereniging van Ziekenhuizen is lid van de Europese Federatie van Ziekenhuizen HOPE.

HOPE 2024 Informatie over het Europese uitwisselingsprogramma

Publiek en missie

Het uitwisselingsprogramma staat open voor instellingen en personeel in de gezondheidszorg en ziekenhuizen, gericht op ziekenhuisbeheer, administratie en bestuur.

Programma met meerdere functies, bedoeld voor gezondheidsprofessionals betrokken bij de beheer van gezondheidsdiensten en ziekenhuizen

Dit is een multi-professioneel programma voor professionals in de gezondheidssector en actoren die direct of indirect betrokken zijn bij de beheer van gezondheidsdiensten en ziekenhuizen in Europa.

Artsen, apothekers, directeuren, ingenieurs, bestuurders en administratief personeel in de gezondheids- en ziekenhuissector worden uitgenodigd om deel te nemen aan het programma. Het doel is om hun dagelijkse praktijken te verrijken, te delen en uit te wisselen, maar ook om actief deel te nemen aan de ontwikkeling van een professioneel Europa, door wederzijdse kennisuitwisseling en innovatie.

Organisatie en Gastvrijheid

Gastorganisaties worden uitgenodigd om gratis accommodatie en redelijk geprijsde maaltijden te verstrekken.

Voor Belgische ziekenhuizen betekent dit dat ze gedurende vier weken één of twee deelnemers ontvangen.

Le programme permettra aux participants d’être en résidence pendant quatre semaines, dans un hôpital européen.

HOPE 2024 Agenda et Programme

Het HOPE-uitwisselingsprogramma vindt plaats van 13 mei tot 9 juni 2024, gedurende vier weken waarin de deelnemers kennis kunnen maken met een ander gezondheidssysteem en andere praktijken.

DeAgora HOPE 2024 die het uitwisselingsprogramma zal afsluiten, vindt plaats van 7 tot 9 juni 2024 in Brussel en zal zich richten op het thema "Het behoud van ons gezondheidspersoneel".

Découvrez le programme complet sur la page HOPE 2024.

HOPE 2024 Inschrijvingen

De inschrijvingen zijn geopend tot 31 oktober 2023 met formulieren beschikbaar in het tabblad "Documentenuitwisselingsprogramma 2024", waar u alle benodigde informatie kunt vinden. Voor meer informatie over het HOPE-uitwisselingsprogramma kunt u contact opnemen met de nationale coördinator van uw land.

Voor België is de coördinator Francis de Drée.

HOPE 2024: Belangrijke datums.